Equinors første funn: Olje verdt inntil 22 milliarder

Mellom 15 og 35 millioner fat utvinnbar olje er funnet på Utsirahøyden i Nordsjøen.


<p><b>UTSIRAHØYDEN</b>: Den første synlige delen av oljefeltet Johan Sverdrup kom på plass i forrige uke. Det skjedde da 26.000 tonn stål ble senket ned på Utsirahøyden.</p>

UTSIRAHØYDEN: Den første synlige delen av oljefeltet Johan Sverdrup kom på plass i forrige uke. Det skjedde da 26.000 tonn stål ble senket ned på Utsirahøyden.

Sammen med partnerne Lundin og Spirit Energy har Equinor gjort sitt aller første oljefunn etter navnebyttet fra Statoil.

Det sorte gullet er funnet på Utsirahøyden i Nordsjøen, under utvinningstillatelse PL 167, opplyser oljekjempen.

– Vi er veldig glad for å kunne annonsere det første funnet til Equinor, sier Nicholas Ashton, letedirektør på norsk og britisk sokkel i Equinor, i en pressemelding.

Foreløpig beregner Equinor at de kan hente opp mellom 15 og 35 millioner fat utvinnbar olje.

Det betyr olje verdt inntil 2,69 milliarder dollar – eller nær 22 milliarder norske kroner – gitt dagens spotpris på 76,90 dollar.

Vurderer utbygging

– Dette er et godt funn som vi forventer er kommersielt utvinnbart. I tillegg til volumet vi har oppgitt, viser resultatene av boringen at det er ytterligere potensial i dette funnet, sier Ashton.

Utover hovedfunnet har Equinor også gjort et ytterligere funn med «svært god» reservoarkvalitet, men da uten å kjenne størrelsen.

Når det fulle potensialet i utvinningstillatelsen er avklart, vil funnene bli vurdert for utbygging mot eksisterende infrastruktur i området, opplyser oljeselskapet.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå