Statoil tildelt 13 lisenser i Mexicogolfen

Vil gjøre selskapet til en av de fem største produsentene fra dypvannsområder i Mexicogolfen.


<p><b>SIKRET SEG LISENSER:</b> Statoil sikret seg 13 lisenser i den amerikanske delen av Mexicogolfen</p>

SIKRET SEG LISENSER: Statoil sikret seg 13 lisenser i den amerikanske delen av Mexicogolfen

I en pressemelding torsdag informerer Statoil om at de har sikret seg 13 lisenser i Mexicogolfen.

Selskapet skriver at de ble tildelt nesten alle de utvalgte lisensene, og sikret seg dermed en betydelig andel av sine høyest prioriterte områder.

– Vi er veldig fornøyd med resultatene. De tildelte lisensene støtter opp under Statoils letestrategi om å sikre tilgang til prospektive arealer i stor skala, samtidig som vi utnytter konjunktursvingninger for å få tilgang til disse lisensene til gunstige priser i Mexicogolfen, sier Tore Løseth, Statoils direktør for leting i USA og Mexico i pressemeldingen.

Har tro på området

Statoils vinnerbud er gjenstand for gjennomgang og endelig godkjenning fra amerikanske myndigheter.

– Tildelingene i dag er et resultat av at vi har brukt den nødvendige tid på å gjennomgå erfaringer fra vår tidligere letekampanje og systematisk styrket vår regionale undergrunnsforståelse av dette området, sier Løseth.

– Vi har fortsatt tro på potensialet i Mexicogolfen. Vår deltagelse i lisenssalget er en del av vår målrettede, stegvise satsing på å teste våre letemodeller i området, sier han.

Vil bli en av de fem største

Statoil returnerte til den amerikanske delen av Mexicogolfen i 2004, og siden da har selskapet skaffet seg en betydelig posisjon offshore, med eierinteresser i seks produserende felt, to utbyggingsprosjekter og ett prosjekt i definisjonsfasen.

I pressemeldingen kommer det frem at gjennomsnittsproduksjonen fra Statoils portefølje på amerikansk sokkel var på cirka 60.000 fat per dag i 2016.

Selskapet forventer å doble dette innen 2020, noe som vil gjøre Statoil til en av de fem største produsentene fra dypvannsområder i Mexicogolfen.

Også på plass i meksikansk farvann

Et konsortium av Statoil, BP og Total vant også to blokker i Mexicos Salina-område i en auksjon rett før jul i fjor – den gang på Mexicos side av golfen.

Konsortiet ble tildelt både blokk 1 og blokk 3. Statoil er operatør med 33,4 prosent eierandel, mens de resterende andelene er fordelt likt mellom partnerne BP og Total.

Det var første gang at Mexico holdt auksjon for dypvanns olje- og gassblokker.

Til sammen ble 10 dypvannsblokker lagt ut for bud den gang.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå