Statfjord A-plattformen evakuert etter brann

Statoil stanset oljeproduksjonen på Statfjord A-plattformen i Nordsjøen etter at det brøt ut brann i en pumpe søndag morgen.


<p><b>SLUKKER BRANN:</b> I 8.20-tiden søndag ble det meldt om brann og røykutviklingen på Statfjord A-plattformen til Statoil i Nordsjøen. Ingen skal være skadet.</p>

SLUKKER BRANN: I 8.20-tiden søndag ble det meldt om brann og røykutviklingen på Statfjord A-plattformen til Statoil i Nordsjøen. Ingen skal være skadet.

Brannet ble meldt slukket i 11.30-tiden. Ingen personer er meldt skadet, men skadeomfanget er uklart, opplyser Statoil.

– Det har vært stor røykutvikling på stedet, sier mediekontakt Ole Anders Skauby til VG/E24.

Det var klokken 8.20 søndag at Statoils plattformsjef meldte om brannen, som skal ha oppstått i en lastepumpe. Brannen var begrenset til ett område i utstyrsskaftet som er adskilt med brannskillere.

Evakuert i helikopter og livbåter

67 personer var på plattformen da brannen oppstod. Statoil stanset all produksjon og evakuert mannskapene. Et titalls personer ble flyttet til Statfjord B med helikopter. Mannskap uten beredskapsoppgaver gikk til livbåter.

Brannslukningsarbeidet skjedde med et automatisk slukningssystem. Det ble mobilisert beredskap fra Bergen og Stavanger utover beredskap på selve plattformen. I tillegg var det to helikotre på stedet.

Været i området søndag beskrives som godt.

Statoils eldste plattform

Statfjord A er Statoils eldste oljeplattform. Her har det blitt produsert olje og gass helt siden 1979.

I 2008 måtte over 150 personer evakueres da det oppstod en oljelekkasje.

I 2013 bestemte Statoil i samarbeid med partnerene Centrica og ExxonMobil at den tradisjonsrike plattformen fikk forlenget levetid, og skulle få produsere frem til 2020.

Det innebærer at plattformen vil brukes på gigantfeltet Johan Sverdrup.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå