Faroe Petroleum slår tilbake etter DNO-meldinger

Faroe Petroleum avviser at de har svake leteresultater, og benytter sjansen til å komme med et motstikk til DNO.

Helge Hammer, administrerende direktør i Faroe Petroleum Norge
Helge Hammer, administrerende direktør i Faroe Petroleum Norge

Maktkampen mellom DNO og Faroe Petroleum har blusset opp igjen denne uken.

Etter at DNO har kritisert Faroe Petroleums leteresultater og forretningsstrategi den siste tiden, og etter at DNO har kjøpt seg ytterligere opp fra 29,9 til 30,0 prosent, slår når Faroe tilbake:

– Styret er bekymret for DNOs opptrapping av angrepene på Faroes enestående leteresultater og den impliserte kritikken av vårt tekniske team, som kan vise til den beste letehistorikken på norsk sokkel, skriver Faroe Petroleum i en børsmelding som ble sluppet rett før 12:00 torsdag.

Faroe referer til DNOs kritikk av de siste resultatene til selskapet. Onsdag ble det kjent at Faroe boret tørt på Brasse Øst-prospektet, og DNO har også påpekt at leteresultatene fra Rungne- og Cassidy-brønnene var skuffende.

DNO har gitt et pliktig tilbud på de gjenstående Faroe-aksjene på 1,52 pund per aksje, noe Faroe mener er altfor lavt.

Rakker ned på DNOs virksomhet

DNO har også kritisert byttehandelen med Equinor, der Faroe blant annet byttet sin eierandel i Njord-feltet mot andre lisenser som øker inntektene til Faroe på kort sikt.

– Det er en spesielt pussig kritikk gitt at Faroe vil gi DNO en fullsyklus aktivabase som er diversifisert og av høy kvalitet, som står i sterk kontrast til DNOs eksisterende virksomhet, skriver Faroe.

Selv om DNO har gjort et comeback på norsk sokkel, og har både sikret seg lisenser gjennom oppkjøp og gjennom de statlige lisensrundene, består kjernevirksomheten til DNO fortsatt av oljevirksomheten i Kurdistan i Nord-Irak, og det er dette Faroe noe syrlig refererer til.

– Faroe vil løse DNOs strategiske utfordringer og aksjonærene bør motta et tilbud med en passende premium, noe som ikke reflekteres i tilbudet fra DNO, fortsetter Faroe.

Faroe skriver også styret «merker seg DNOs manglende evne til å sikre tilstrekkelig aksept for tilbudet sitt» innen 2. januar, og at dette viser at DNO har alle intensjoner om å gjennomføre oppkjøpet til tross for uttalelser om at tilbudet kan utgå hvis ikke aksjonærene takker ja.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå