Håper på et nytt Skrugard

Boringen i Heilo-prospektet utenfor Hammerfest er nå i gang - «diamanten» i porteføljen, mener North Energy-sjef.

Operatør GdF Suez har spuddet Heilo-prospektet i Barentshavet. Store forventninger er knyttet til hvilke resultater «Aker Barents» kan bevise, og mange håper på en ny Skrugard.

Heilo, lokalisert i lisens 530, er den første letebrønnen i Barentshavet med GdF Suez i operatørstolen. Den blir boret av sjettegenerasjonsriggen «Aker Barents», som er spesialdesignet for operasjoner i slike farvann, og planen er å nå en dybde på 2.730 meter under havbunnen innen utgangen av november i år.

Boringen skal pågå i 50 dager, melder operatøren.

Store forhåpninger
Beregninger utført før boringen startet viser at prospektet kan inneholde så mye som 308 millioner brutto fat olje.

Lisenspartnerne inkluderer operatør GdF Suez (30%), North Energy (20%), Rocksource (20%), Front Exploration (20%) og Repsol (10%), og konsernsjef i North Energy, Erik Karlstrøm, har tidligere omtalt prospektet som «diamanten» i selskapets portefølje, med en såkalt «game changer»-effekt for selskapet skulle det bli blink, noe det er beregnet å være en 49 prosents sjanse for.

Heilo ligger rundt 53 kilometer nordøst for Hammerfest, og ble tildelt GdF Suez under den 21. lisensrunden på norsk sokkel.

Skrugard-sammenligningen begrenser seg heller ikke bare til det store ressurspotensialet: Nest etter Skrugard var Heilo den mest ettersøkte lisensen i 21. runde.

Få flere saker fra E24-partner PetroMedia i mailboksen


Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå