Oljeprisen og Oslo Børs falt brått etter Saudi-rykter

Erik Johansen / NTB scanpix
Publisert:,

Hovedindeksen endte ned 1,01 prosent til 890,41 poeng tirsdag, tynget av oljeprisen etter meldinger om at Saudi-Arabias oljeproduksjon kommer raskere tilbake til normalt enn tidligere ventet.

Oljeprisen faller fem prosent til 64,6 dollar fatet ved stenging av Oslo Børs.

Equinor falt nesten to prosent

Oljeaksjene gikk noe ned igjen etter knallsterk oppgang dagen før.

Equinor-aksjen tynget med en nedgang på 1,98 prosent til 178,3 kroner. Andre oljeaksjer gikk også ned igjen, med Aker BP ned 6,27 prosent og DNO ned 4,89 prosent.

Utviklingen tirsdag kommer etter en historisk oljeprisoppgang mandag.

Prisen på nordsjøolje steg 13,21 prosent til 68,1 dollar fatet etter helgens angrep.

Det er Reuters som viser til to anonyme kilder som skal være brifet om utviklingen.

To-tre uker

Saudi-Arabia er nær ved å gjenopprette 70 prosent av den tapte oljeproduksjonen, opplyser en av kildene til nyhetsbyrået.

Produksjonen skal ifølge kildene være tilbake for fullt i løpet av de neste to til tre ukene.

Det har vært uklart hvor fort Saudi-Arabia klarer å ta opp oljeproduksjonen igjen etter at 5,7 millioner fat per dag ble satt ut av spill som følge av angrep mot to viktige oljeinstallasjoner i landet.

For øvrig hadde legemiddelselskapet Nordic Nanovector en svært god dag på Børsen, og aksjen endte med en oppgang på 15,81 prosent.

Selskapet har i forbindelse med sin investordag meldt at deres paradigmestudie har økt pasientrekrutteringen til 83 klinikker.

Les mer:

Oljeprisen faller rundt fire prosentSaudi-Arabias oljeproduksjon vil ifølge rykter gå tilbake til normalt raskere enn først antatt, ifølge kilderHistorisk oljeprishopp etter angrepet i Saudi-Arabia

Her kan du lese mer om