Equinor-anlegg herjet av orkan – Ikke observert olje i havet

Equinor sier det er for tidlig å si hvor lang tid opprydningsarbeidet vil ta etter at orkanen Dorian blåste taket av flere av tankene på terminalen deres på Bahamas. 

SKADER: Orkanen Dorian rammet Equinors anlegg på South Riding Point-terminalen på Grand Bahamas-øya.

Foto: Scott Mcintyre / NYT
Publisert:,

Selskapets oljelagringsterminal på øyen har fått tydelige skader og det ligger oljesøl rundt et av anleggene deres, etter at orkanen Dorian traff Bahamas søndag denne uken.

– Situasjonen på Bahamas er fremdeles krevende, og orkanen Dorian har etterlatt seg store skader på øygruppen, sier Erik Haaland, som er pressetalsperson i Equinor, til E24.

Selskapet bekrefter lekkasjer, men informerer om at området rundt tankene var designet for å stoppe spredning av oljesøl

– Det er ikke observert olje på havet, sier Haaland.

– Vi har kollegaer i Norge, USA og på Bahamas som jobber med responsen og vi trekker på ressurser internt og eksternt for å sikre at vi har nødvendig utstyr og personell tilgjengelig. Det er for tidlig å anslå en tidslinje for arbeidet.

Av de ti tankene på anlegget hadde ni av tak før orkanen, og fem av disse er nå borte. Ikke alle tankene inneholdt olje, opplyser Equinor.

Les også

Equinor med CO₂-lagringsavtale: – Kostnaden må ned

Ansatte sikret

Da orkanen ankom hadde Equinor 54 personer på øya. Disse arbeidet på terminalen som av sikkerhetshensyn ble nedstengt midt på dagen lørdag.

– Equinor fortsetter arbeidet med å sikre at våre ansatte og deres familier er trygt ivaretatt og har igangsatt arbeid for å håndtere oljen som er observert på terminalområdet og skader på selve terminalen, sier Haaland.

Etter kategori fem-orkanen er 30 personer bekreftet omkommet, et tall som er ventet å stige fremover, skriver BBC. I tillegg har flere tusen personer har mistet hjemmene sine.

Her kan du lese mer om