2.000 oljearbeidere kan bli tåkefast på 17. mai

Tåke i Nordsjøen skaper trøbbel for helikoptertrafikken til og fra oljeplattformer. Mange arbeidere risikerer å ikke komme seg hjem til 17. mai.

TÅKEFAST: Et par tusen oljearbeidere kan bli værefast på selveste nasjonaldagen, men Equinor sier de ansatte er vant til slike forhold. Her fra Edvard Grieg-plattformen i Nordsjøen 180 km vest for Stavanger.

Foto: Håkon Mosvold Larsen NTB scanpix
Publisert:

Torsdag har ingen helikoptre kunne tatt av fra Bergen, Florø, Kristiansund eller Brønnøysund.

– Vi holder igjen store deler av trafikken i dag. Rundt 2.000 passasjerer som enten skal reise ut eller som skal hjem fra plattformene må dessverre smøre seg med tålmodighet, sier pressetalsmann for norsk sokkel Morten Eek i Equinor til NRK.

Tåken har ligget tett over store deler av Nordsjøen og i Norskehavet i flere dager, og Eek understreker at dette har skapt utfordringer hele uken.

Les også

Equinor vedtok å fortsette boreplanene i Australbukta

– Vi har et etterslep fra kansellerte avganger tidligere i uken. Og i dag er all trafikk stanset.

Foreløpige prognoser viser at tåken skal lette i løpet av ettermiddagen, men ifølge vakthavende meteorolog Frode Hassel ved Meteorologisk institutt er det vanskelig å spå noe nøyaktig.

– Havtåke har en tendens til å leve sitt eget liv, så det er vanskelig å si sikkert hva som kommer til å skje, sier han til kanalen.

Det er dermed usikkert når nordsjøarbeiderne får reise hjem.

– Vi kan ikke si noe om når folk får reise hjem. Mange som hadde planer for 17. mai og helgen, rekker nok ikke hjem. Samtidig er de ansatte vant til at denne type forhold kan oppstå. Vi ser etter muligheter og lommer hvor det kan bli aktuelt med noen avganger, sier Eek til Sysla.

Les også

Hydro: Sivil domstol hever produksjonsforbud i Brasil

Les også

Regjeringen: Utenlandskabler ga 2,8 milliarder kroner mindre i nettleie

Les også

Equinor deler ut kontrakter for 2,5 milliarder kroner