Vestland-kommuner sier nei til vindkraft

Samtlige kommer i Vestland fylke som er berørt av den nasjonale rammen for vindkraft, sier nei til utbygging.

Olje- og energidepartementet har fått over 1.700 høringssvar i forbindelse med NVEs forslag til vindkraftutbygging i Norge. Her er av vindturbinene i Fitjar kommune i Hordaland.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
Publisert:

Fire av de 13 områdene som NVE har utpekt som godt egne for vindkraftutbygging i Norge, ligger i Vestland fylke. En gjennomgang Bergens Tidende har gjort fra høringssvarene som er kommet inn i forbindelse med forslaget, viser at de 16 berørte kommunene sier alle nei til utbygging.

Også kommuner som ikke er berørt av planene, har kommet med høringssvar. Bystyret i Bergen er bekymret for den totale utnyttelsen av kyst og fjell blir så høy at den kan skade både natur og omdømme i regionen.

Les også

Enormt vindkraft-engasjement – over tusen høringssvar

Fylkesmannen i Vestland foreslår at store deler av de utpekte områdene blir tatt ut av rammeplanen. Fylkesmannen vil ikke ekskludere deler av Masfjorden og Gulen, for eksempel Dalsbotnfjellet der selskapet Zephyr ønsker å bygge vindkraftverk. Fylkesmannen mener også fjellområder øst for Uskedalen i Kvinnherad og deler av Sogn og Sunnfjord er godt egnet til vindkraft.

Høringsfristen er 1. oktober. Så langt har det kommet over 1.700 høringssvar, ifølge NRK.

Les også

Agder-kommuner sier nei til vindkraft

Her kan du lese mer om