Bedre enn ventet fra Subsea 7: Tror ikke på bedre marginer i år

Oljeserviceselskapet Subsea 7 tror omsetningen blir omtrent den samme i år som i fjor, men etterdønningene etter oljebremsen vil presse marginene nedover i år.

Subsea 7s Seven Arctic

Foto: Subsea 7
Publisert:,

Subsea 7 slapp torsdag resultatene for første kvartal. Selskapet signaliserer at selv om tidene i oljenæringen er i ferd med å bli bedre, så vil det ta tid før marginene stiger igjen.

Omsetningen økte fra 809 til 859 millioner dollar, som er høyere enn estimatene på 799 millioner, ifølge konsensustall fra InFront.

Justert brutto driftsresultat (just. EBITDA) økte fra 103 til 111 millioner, mot ventede 129 millioner.

Resultat etter skatt falt fra -18 til -19 millioner dollar.

Før dagens tall hadde ni av analytikerne som følger selskapet en kjøpsanbefaling, mens fire hadde hold. En analytiker har selskapet på selg.

Selskapet melder at de fikk nye ordrer og ekstrabestillinger på eksisterende ordre på til sammen 1,1 milliarder dollar i første kvartal. Det løftet ordreboken til 5,2 milliarder.

Selskapet melder at de hadde en book-to-bill (nye ordre målt mot utfakturerte ordre) på 1,3 ganger.

Spår samme omsetning i år

– Anbudsaktiviteten forble robust i første kvartal 2019. Vi fortsatte å oppleve en jevn økning i interesse fra våre kunder til å engasjere seg tidlig og skape de riktige løsningene for SURF-prosjekter, sier Subsea 7s konsernsjef Jean Cahuzac, i børsmeldingen.

SURF er en forkortelse for leveranser innen navlestrenger, stigerør og rørledninger til offshoreprosjekter.

Subsea 7 anslår at inntektene i 2019 vil være hovedsakelig på linje med 2018 ettersom «vi fortsetter å oppleve en gradvis volumdrevet innhenting» i integrerte og stand-alone SURF-prosjekter.

Samtidig som volumene øker, så er det fortsatt på lavere marginer enn før oljebremsen traff. Selskapet anslår at justert brutto driftsresultat (just. EBITDA) vil ende lavere i 2019 enn i 2018.

– Vi har begynt å se økende priser på anbud for større nye prosjekter, men dette vil ta tid å materialisere i våre finansielle resultater, grunnet en forventet tidsforsinkelse fra anbud til tildeling og gjennomføring på i snitt to til tre år, sier konsernsjefen.

Subsea 7 hadde i kvartalet investeringsutgifter på 68 millioner dollar, som blant annet gikk til å legge rørleggingsfartøyet Seven Borealis i tørrdokk for oppgraderinger, samt innkjøpet av dykkestøttefartøyet Seven Pegasus.

Les også

Lundin øker rekordstort leteprogram

Les også

Spår nytt år med inntektsvekst

Les også

Lisenshandel kan løse oljefloke i Nordsjøen

Her kan du lese mer om