Rogalandskommuner har tapt 256 millioner på oljeaksjer

16 kommuner i Rogaland har tapt 256 millioner kroner på investeringer i oljeselskapet Noreco. Investeringene er gjort av kraftselskapet Lyse Energi, som får kritikk for å bevege seg vekk fra kjernevirksomheten.

KOMMUNER TAPER PÅ NORECO: Verdien til Noreco har stupt kraftig siden børsnotering. Lyse energi mener at investeringen ikke er å betrakte som en finansiell investering.

Noreco
Publisert:

Lyse Energi er tredje største aksjonær i oljeselskapet og har til sammen investert 320 millioner kroner i Noreco, skriver Finansavisen.

Verdien til oljeselskapet har imidlertid stupt kraftig siden det ble børsnotert, med et kursfall på 90 prosent, noe som gjør at verdien av aksjene til Lyse Energi nå er nede i 55 millioner kroner.

Stavanger kommune har alene tapt 115 millioner kroner på engasjementet og nest største eier, Sandnes kommune, har tapt 52 millioner kroner.

– Sett i ettertid mener jeg at dette er en investering som ikke burde vært gjort, og at man har beveget seg langt vekk fra kjernevirksomheten og inn i et område som man kanskje ikke har hatt god nok innsikt i til å gå inn i, sier Sola-ordfører Ole Ueland (H) til avisen. Sola er den tredje største aksjonæren i Lyse Energi.

Kommunikasjonsdirektør i Lyse Energi, Herbjørn Tjeltveit, sier til avisen at investeringen ikke er å betrakte som en finansiell investering.

Noreco hadde et driftsunderskudd på 1 milliard i første halvår i år, og eierne har flere ganger måttet gå inn med mer penger for å redde selskapet fra konkurs. Oljeanalytikere som følger aksjen mener det er sannsynlig at Lyse Energi må gå inn med mer penger i selskapet.

LES OGSÅ