To små oljefunn for Det norske

Oljeselskapet støtte på det sorte gull både i Barentshavet og Nordsjøen.

LITE FUNN: Transocean Barents-riggen har boret for Det norske oljeselskap og partnerne i Barentshavet. Riggen fant olje, men funnet var for lite til å være drivverdig. Riggen er bygget ved Aker Stord og er en halvt nedsenkbar rigg for ultradype farvann.

Publisert:,

Oljeselskapet Det norske melder fredag morgen om to oljefunn.

I den første meldingen rapporteres det om at de fant olje i letebrønnen som de har boret på Langlitinden-prospektet i Barentshavet.

Selv om man fant olje (hydrokarboner) i den geologiske formasjonen man forventet, er funnet for lite til å juble over, skal vi tro selskapet

- Basert på foreløpige vurderinger, mener Det norske at de påviste volumene i denne brønnen per i dag ikke er kommersielt utvinnbare, skriver Det norske.

Brønnen skal også ha dårlige produksjonsegenskaper, ifølge foreløpige data.

Det norske er operatør på produksjonslisens 659 og har en eierandel på 20 prosent. De andre partnerne er Lundin (20 prosent), Tullow (15 prosent), Rocksource (5 prosent), Petoro (30 prosent) og Atlantic Petroleum (10 prosent).

Mer hell i Nordsjøen

Like etter meldingen om det skuffende oljefunnet i Barentshavet fredag, sendte Det norske ut nok en melding om et oljefunn.

Denne gangen er det Trell-prospektet i Nordsjøen, som ligger rundt 10 kilometer øst for Heimdal-feltet, og 200 kilometer nordvest for Stavanger.

Brønnen som nå er boret er den første letebrønnen i utvinningstillatelsen (102F).

Der traff man på en brutto oljekolonne på 21 meter, hvorav 19 meter var av god reservoarkvalitet, ifølge Det norske.

De foreløpige anslagene for funnet er på mellom 0,5 og 2,0 millioner standard kubikkmeter med utvinnbar olje. Det vil si mellom 3,14 og 12,6 millioner fat olje.

Det norske skal nå sammen med partnerne Total E&P, Petoro, Lotos Exploration and Production og Ithaca Petroleum, vurdere funnet sammen med andre prospekter i området for å vurdere om man skal følge opp funnene videre.

Les også:

Ny oljeskuffelse på Johan CastbergHalv milliard i minus fra DNOLavere reserver for NorecoNorge klinker til med handelsrekordOlje i norsk-islandsk havområde kan være verdt 6.710 milliarderVarsler ny Johan Sverdrup-kontrakt i årKonseptvalget for Johan Sverdrup er klart

Her kan du lese mer om