Ingrid Sølvberg er ny toppsjef for Oljedirektoratet

Direktør med ansvar for utbygging og drift, Ingrid Sølvberg, er utnevnt til ny oljedirektør og vil tiltre fra det tidspunkt Olje- og energidepartementet bestemmer.

Foto: Emile Ashley
Publisert:

Ingrid Sølvberg tar over som direktør i Oljedirektoratet etter Bente Nyland, ifølge en melding.

Hun ble utnevnt av Kongen i statsråd fredag. Olje- og energidepartementet har ikke fastsatt hvilken dato hun skal ta over.

Bente Nylands periode går imidlertid ut ved nyttår. Direktørstillingen i Oljedirektoratet lyses ut som åremålsstilling på seks år, med mulighet for en forlengelse i en ny seksårsperiode.

– Dette er en av de mest spennende stillingene i petroleumsvirksomheten. Jeg har gledet meg til å gå på jobb hver dag. Jeg ønsker Ingrid lykke til, sier Nyland i meldingen.

Sølvberg opplyser at hun ser frem til stillingen. Hun vært en del av Oljedirektoratets strategiske ledelse i over fem år, og har hatt ansvar for utbygging og drift.

Ingrid Sølvberg (49) er sivilingeniør innen marinteknologi fra Norges tekniske høyskole. Hun startet karrieren som undervannsingeniør i Statoil i 1995, hvor hun fikk sin første lederstilling i 2004. I 2012 gikk hun til Centrica som kommersiell leder, og i 2013 ble hun direktør for Norskehavet og Barentshavet i OD.

Les meldingen fra OljedirektoratetOlje- og energiminister Freiberg: – En dyktig leder