EV Private Equity selger oljeserviceselskaper for milliardbeløp

Illustrasjonsbilde

Halfway
Publisert:

Bare en uke etter at det ble kjent at private equity-fondet HitecVision skrinla planene om å selge flere oljeserviceselskap, kliner et annet fond i Stavanger til.

EV Private Equity selger nemlig fire oljeserviceselskap for 1,3 milliarder kroner, inkludert gjeld. Det melder Dagens Næringsliv.

HitecVision har forgjeves forsøkt å selge oljeserviceselskap i et marked der kjøperinteressen er svært laber. Fondet valgte isteden å samle alle selskapene i det nyetablerte Moreld.

Hos EV Partner fikk man imidlertid landet en rekke salg:

– Det er segmenter der det er god interesse, mens det er andre segmenter der en er varsom med nye prosjekter, sier styreleder og partner Kjell Jacobsen i EV Private Equity, til DN.

EV Private Equity spesialiserer seg som sine konkurrenter i HitecVision på energisektoren. EV har per i dag fem fond under forvaltning med verdier for over en milliard dollar, fordelt på over 20 selskaper.

Selger for 1,3 milliarder og vil redde verden

Selskapene som selges er:

  • Halfwave og Halfwave Subsea med hovedkontor i Bergen – Halfwave kjøpes av Eddyfi/NDT i Canada og Halfwave Subsea fusjoneres med TSC Subsea
  • Britiske Fotech – kjøpes opp av oljegiganten BP
  • Skotske Enpro Subsea – kjøpes opp av oljeservicekonsernet Hunting.

Ifølge avisen eier EV Private Equity i snitt 67 prosent i de fire selskapene. Hva prisen er på de enkelte selskapene vil daglig leder Helge Tveit ikke røpe. Det skal ikke være mye gjeld i selskapene.

Selskapene selges ifølge Tveit til en prisning på 15 ganger EBITDA (brutto driftsresultat).

I intervjuet med Dagens Næringsliv forteller EV Private Equity-toppene at de nå vrir mer av investeringene over mot bærekraftige løsninger. Det samme har HitecVision også varslet at de er i ferd med å gjøre.

– Vi skal investere i teknologi, selskaper med vekst og selskaper som faktisk bidrar til lavere klimagassutslipp. Oljeprissjokket i 2014 var dramatisk. Det tar tid før markedet tilpasser seg. Vi ser at det er betydelig interesse for selskaper med et bærekraftsperspektiv, sier Helge Tveit.

– Vi er helt avhengig av å gjøre vårt bidrag til å redde verden, legger seniorpartner Einar Gamman til.

Les også

HitecVision starter nytt milliardkonsern i Stavanger