Ståle Kyllingstad frykter oljeprisen er for høy

Oljegründeren liker ikke snakket om at konjunkturnedgangen er over.

FRYKTER TILBAKEFALL: Oljeprisen har sett nye høyder flere uker på rad, men det er ikke bare til glede, ifølge oljegründer Ståle Kyllingstad som tror det kan komme et tilbakefall.

Foto: Kyrre Lien VG
Publisert:

IKM-grunnlegger Ståle Kyllingstad sier til Dagens Næringsliv at han frykter den høye oljeprisen skal få oljeselskapene til å glemme nøysomheten, og at vi snart havner i det samme uføret på nytt.

– Oljeprisene er for høye nå. Folk begynner å tro det er over og oppfører seg sånn som de gjorde for fem år siden. Det er helt feil. Vi skal ikke tilbake dit, sier Kyllingstad til Dagens Næringsliv.

Før helgen traff oljeprisen 70 dollar – og alle snakke om en positivitet i bransjen som har vært borte i flere år, som nå har vendt tilbake. Det skremmer Kyllingstad.

Driftskostnadene på norsk sokkel har blitt skåret kraftig inn, og mange nye felt vil være lønnsomme selv med en oljepris på 40 dollar fatet. Dermed tror mange at den voldsomme profitten i oljen er tilbake.

Ifølge Statoils norgessjef Arne Sigve Nylund er de innstilte på å videreføre forbedringstiltakene, uavhengig av oljepris – men han innrømmer at kostnadene kan drives opp hvis alle skal satse samtidig.