Interoil kjøper fem lisenser i Argentina – med stor aksjerabatt

Illustrasjonsbilde

Interoil
Publisert:

Oljeselskapet Interoil, som er notert på Oslo Børs og spesialiserer seg på olje- og gassvirksomhet i Sør-Amerika, melder om at selskapet har kjøpt 8,34 prosent i fem lisenser i Argentina.

Eierandelen i lisensene er kjøpt av det argentinske oljeselskapet Roch for én million dollar. Betalingen skal skje gjennom at Interoil trykker opp 4,05 millioner Interoil-aksjer gitt generalforsamlingens godkjenning, ifølge en børsmelding fra selskapet.

Med dagens dollarkurs er aksjene som skal trykkes opp verdsatt til 2,19 kroner. Det er 40 prosent under sluttkursen fredag.

Aksjene prises nemlig ikke til kursen Interoil-aksjen har hatt den siste tiden, men er satt til det volumvektene snittet i de 21 dagene frem til 8. november i fjor, opplyser Interoil.

Dermed betaler Interoil for eierandelen i de fem lisensene med langt flere Interoil-aksjer enn de hadde måttet gjøre hvis de brukte en nyere kurs på aksjen.

I slutten av desember vedtok obligasjonseierne i Interoil å konvertere deler av lånet deres til egenkapital, et forslag som aksjonærene snart skal stemme over.

Interoil-aksjen halverte seg fra sommeren i fjor og utover høsten ned til en bunnotering på 1,53 kroner per aksje i starten av desember. Deretter begynte den å stige kraftig. Fredag steg aksjen hele 21,7 prosent til 3,64 kroner, dagen før meldingen om lisenskjøpet.

Santa Cruz Sur-lisensene ligger i det såkalte Austral-bassenget på land i den sørlige delen av Argentina. Interoil opplyser at de produserer rundt 3.000 fat oljeekvivalenter per dag, hvorav en fjerdedel er olje, og at det skal være en «betydelig» leteoppside i lisensene.

– For Interoil er dette nok et viktig steg i arbeidet med å bygge en mer diversifisert portefølje av eiendeler. For et år siden var vår produksjonsvirksomhet kun lokalisert i Colombia, sier styreleder Hugo Quevedo i Interoil, i børsmeldingen.

Selskapet opplyser at de i løpet av det siste året har kjøpt seg inn i tre andre lisenser i Argentina.

Børsmelding fra Interoil