Lover at skandaleplattformen ikke starter opp før feilene er rettet

Goliat-plattformen får ikke starte opp driften igjen før alle avvikene Petroleumstilsynet har påpekt, er lukket, lover arbeidsminister Anniken Hauglie (H).

SKANDALEPLATTFORMEN: – Det er ingen tvil om at det har vært til dels store utfordringer med Goliat siden den lå til kai Sør-Korea, sier arbeidsminister Anniken Hauglie (H). Nå lover hun at plattformen ikke starter opp igjen før alle feil er rettet.

Foto: Eni Norge
Publisert:

Petroleumstilsynet har stengt driften på grunn av alvorlige feil som truer sikkerheten til de ansatte.

Solfrid Lerbrekk (SV) påpekte i Stortinget onsdag at tilsynet har slått fast at feil kun ble rettet på papiret og spurte Hauglie hva hun gjør for å sikre at feilene blir rettet i virkeligheten.

– Det er ingen tvil om at det har vært til dels store utfordringer med Goliat siden den lå til kai Sør-Korea, sier Hauglie.

– Nå er plattformen midlertidig stengt, og det kommer den til å være fram til de har rettet opp i anmerkningene, fortsatte hun.

Hun sier hun har hatt flere møter med Petroleumstilsynet om situasjonen.

– Jeg har forsikret meg om at de har de verktøyene de trenger for å håndtere situasjonen på Goliat, men også andre plattformer hvor det har vært hendelser, sa Hauglie.

Hun understreker at det er næringen selv som har ansvaret for å følge regelverket for helse, miljø og sikkerhet, men sa også at hun har forsikret seg om at tilsynet har verktøyene som trengs til å følge opp. Næringen må ikke kompromisse på sikkerheten selv om lønnsomheten i bransjen går ned, konstaterte hun.

Venstres Ola Elvestuen kalte plattformen en skandale, både på grunn av feilene, men også fordi det er tvil om prosjektet noen gang kommer til å bli lønnsomt.

Les også

Fant flere feil på Goliat

Les også

SV truer med å klage inn oljeministeren til kontrollkomiteen

Les også

Teknisk Ukeblad: Fant Goliat-feil som Eni sa var fikset

Les også

Har ingen beregning på når Goliat gir staten overskudd

Les også

Oljeministeren ga Stortinget feil Goliat-tall

Les også

– Asiatiske oljeplattformer har kostet Norge og oljeselskapene 70 mrd. ekstra

Her kan du lese mer om