Vil stoppe oljeselskapene fra å velge Oslo

Ordførerkandidat i Stavanger, John Peter Hernes (H), mener det er viktig å forhindre at oljeselskaper velger å etablere hovedkontorer i Oslo fremfor i Stavanger.

BEKYMRET: Ordførerkandidat i Stavanger, John Peter Hernes (H) er redd for at Stavanger blir en by hvor de unge bare kommer på besøk, og ikke bosetter seg, om man ikke hegner om olje- og energiinteressene i byen.

Foto: Frode Hansen VG
Publisert:

Hernes frykter at Stavanger kan bli en «sørlandsby», hvor barna bor i Oslo og bare kommer hjem for å besøke foreldrene i feriene.

– Samtidig som vi jobber med omstilling til nye arbeidsplasser, så er det kjempeviktig at å beholde rollen som energihovedstad, både for olje og gass og fornybar energi og de nye tingene, sier Hernes til Stavanger Aftenblad.

Les på E24+ (for abonnenter)

Børskommentar: Det store verdsettelsesrabatten i DNO vil neppe vare evig

Hernes mener alle oljeselskaper som ønsker å etablere seg på norsk sokkel, bør kontaktes og gis forklaring på hvorfor Stavanger er stedet å etablere seg og plassere hovedkontoret.

Stavanger ble en oljeby grunnet tverrpolitisk samarbeid, og Hernes mener partiene må samles om å redde byen fra å miste sitt stempel.

– Dette må vi gjenta ellers så taper vi kampen, spesielt med Oslo. Og barna vår vil bosette seg i Oslo og bare komme hjem til Stavanger på ferie. Det er skremmebildet. Vi ser det over hele verden. Flyttestrømmen går mot de store byene, sier Hernes til Stavanger Aftenblad.

Les også

Oljetankernes sporingssignaler forsvinner i Hormuzstredet

Les også

Equinor tapte rettssak om eiendomsskatt i oljekommune

Her kan du lese mer om