Aker Solutions varsler om mulig milliardavtale

Konsernsjef Luis Araujo i Aker Solutions.

Terje Bendiksby / NTB scanpix
Publisert:,

Oljeservicekonsernet Aker Solutions varsler torsdag kveld om en mulig kontrakt som selskapet kan være i ferd med å lande.

– Aker Solutions har steget frem som tilbyderen med det laveste budet i åpningsrunden for et subsea-prosjekt (...) Avhengig av at kunden ferdigstiller den interne prosessen, forventer Aker Solutions å gå videre i eksklusive forhandlinger for en mulig kontraktstildeling, skriver selskapet.

Selskapet er svært ordknappe i meldingen og opplyser hverken om hvem kunden er, hvilken region det er snakk om eller hva en kontrakt kan være verdt.

Selskapet opplyser imidlertid om at det skal være snakk om leveranser av «et betydelig antall subsea-manifolder for et dypvannsfelt».

Etter det E24 erfarer skal det være snakk om en kontrakt i milliardklassen, gitt at den aktuelle kunden går videre med subsea-prosjektet og at Aker Solutions vinner frem i sluttforhandlingene med kunden.

En manifold er en undervannsenhet som kobler sammen produksjonsstrømmen som kommer fra subsea-trærne på forskjellige brønner med rørledningen(e) som går til produksjonsenheten. Med en manifold forenkler man subsea-systemet ved at man trenger færre rørledninger tilbake til produksjonsenheten (for eksempel på en plattform).

Børsmelding fra Aker SolutionsAker Solutions andre kvartal: – Det største gjennombruddet de siste fem-seks årene