Equinor deler ut kontrakter for 2,5 milliarder kroner

Equinor tildeler kontrakter for boretjenester på norsk sokkel verdt 2,5 milliarder kroner. 


<p>Fra venstre: Chris Jones, leder Europe OFS, Peggy Krantz-Underland, direktør for anskaffelser, Jan Erik Klungtveit, leder for forretningsutvikling, Geir Tungesvik, direktør for Boring og brønn, og Geir Egil Olsen, direktør Weatherford.</p>

Fra venstre: Chris Jones, leder Europe OFS, Peggy Krantz-Underland, direktør for anskaffelser, Jan Erik Klungtveit, leder for forretningsutvikling, Geir Tungesvik, direktør for Boring og brønn, og Geir Egil Olsen, direktør Weatherford.

Oljeselskapet Equinor tildeler kontrakter til en rekke leverandører for boretjenester til en verdi på rundt 2,5 milliarder kroner for en fast periode på tre år, ifølge en pressemelding tirsdag

Tjenestene vil bli levert til både nye og eksisterende felt på norsk sokkel.

Tirsdag ble avtaler for tjenester knyttet til såkalt fôringsrørhengere signert, mens avtaler for tilleggskomplettering og nedihullsmonitorering er signert tidligere.

Kontaktene for fôringsrørhengere er tildelt Schlumberger Norge, Halliburton, Baker Hughes Norge og Weatherford Norge.

Equinor peker på at tjenestene er vesentlige for å styrke verdiskapningen på norsk sokkel, der ambisjonen er å øke utvinningsgraden fra 50 til 60 prosent. 

– Disse avtalene vil bidra til at vi kan fortsette å levere sikre og effektive bore- og brønnoperasjoner. Dette er spesialistleverandører som vi har samarbeidet med tidligere, og vi vet hva de står for. Vi ser fram til å fortsette dette samarbeidet, sier direktør Geir Tungesvik for Boring og brønn i Equinor.

Kontraktene som nå er signert gjelder nisjeleveranser som skal utfylle de integrerte kontraktene for bore- og brønnservicetjenester signert i 2018. 

Alle kontraktstildelingene har en fast varighet på tre år, med opsjoner på fem ganger to år. 

– Vi har standardisert kontraktsoppsettet mellom ulike leverandører. Det forenkler samarbeidet og gir vinn-vinn-løsninger. For disse tjenestene støtter vi oss ikke bare på de største leverandørene, men også mindre leverandører med spesialkompetanse som vi har behov for, sier direktør Peggy Krantz-Underland for anskaffelser i selskapet. 

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå