Lavere marginer og mindre aktivitet i andre kvartal

Kværner fylte på med nye ordre i andre kvartal, men innfasing av nye prosjekter holdt marginene nede. Halvveis ut i året er selskapet nå trygge på at omsetningen i år vil ende over syv milliarder kroner.


<p>Illustrasjonsbilde fra Kværners verft på Stord i mars, da man var i full gang med ferdigstillelsen av plattformdekket til boligplattformen på Johan Sverdrup-feltet.</p>

Illustrasjonsbilde fra Kværners verft på Stord i mars, da man var i full gang med ferdigstillelsen av plattformdekket til boligplattformen på Johan Sverdrup-feltet.

Oljeservicekonsernet Kværner slapp onsdag resultatene for andre kvartal, som viser en nedgang i omsetningen fra 1,99 til 1,85 milliarder kroner, og en reduksjon i brutto driftsresultat (EBITDA) fra 230 til 118 millioner kroner, målt mot andre kvartal i fjor.

Brutto driftsmargin falt fra 11,6 til 6,4 prosent.

Mens inntektene endte omtrent som ventet, endte resultat før skatt (EBIT) på 63 millioner, noe som var godt under analytikernes forventning på 104 millioner, ifølge konsensustall fra Dow Jones Newswires.

– Vi leverer i tråd med vår planlagte utvikling i år. Resultatene fra andre kvartal gjenspeiler at vi ikke har startet å ta marginer på nylig tildelte prosjekter. Tallene reflekterer også at vi nå er i en periode med mindre betydelige effekter fra bonuser og insentiver sammenlignet med de siste kvartalene, sier Kværners nye konsernsjef, Karl-Petter Løken, og legger til at de forventer svingninger fra kvartal til kvartal i resultatene også fremover.

Kværner er nå tryggere på utviklingen for resten av året og anslår nå inntekter på «over syv milliarder kroner», mot et anslag på seks til syv milliarder i februar. Selskapet forventer fortsatt at driftsmarginen (EBITDA) vil ende lavere enn i 2017.

Påfyll i ordreboken

Kværner fikk inn ordrer for til sammen 1,94 milliarder i andre kvartal, mot 370 millioner ett år tidligere. Den gode ordreinngangen bidrar til at selskapet klarer å holde oppe ordreboken på 11,2 milliarder kroner. Ordreboken gjorde et byks i første kvartal fra 8,1 til 11,1 milliarder, primært på grunn av kontraktene tilknyttet Johan Castberg-feltet verdt 3,8 milliarder.

I andre kvartal sikret Kværner og Aker Solutions seg en kontrakt for ombygginger på Johan Sverdrup-feltets stigerørsplattform i en avtale verdt om lag 3,4 milliarder kroner for de to selskapene.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå