Schlumberger sikrer milliardkontrakt fra Lundin

Den fransk-amerikanske oljeservicegiganten har sikret seg leveranser i minst fire år fremover.


<p>Arkivbilde fra Edvard Grieg-plattformen til Lundin.</p>

Arkivbilde fra Edvard Grieg-plattformen til Lundin.

Oljeselskapet Lundin Petroleums norske divisjon, Lundin Norway, har nå tildelt Schlumberger en kontrakt de regner med vil overstige en milliard kroner de neste årene.

Kontrakten løper i fire år med muligheter for forlengelse gjennom opsjoner. Det opplyser Lundin Norway til E24.

Oljeservicekonsernet skal blant annet levere tjenester innen retningsstyrt boring, samt måle- og loggetjenester for boring. I tillegg skal de levere borevæsker og sement.

Lundin trenger dette i forbindelse med boreprogrammene de skal gjennomføre de neste årene. Selskapet skal blant annet bore i forbindelse med utbyggingen av Solveig-feltet, en satellitt til Edvard Grieg-feltet de er operatør for.

I tillegg skal de bore flere produksjon-, injeksjon- og infill-brønner på Edvard Grieg-feltet sitt, samt en rekke letebrønner i Nordsjøen, Norskehavet og Barentshavet.

– Vi er fornøyd med å innlede et så viktig og langsiktig samarbeid med Schlumberger. Arbeidet vi skal gjøre sammen vil ha avgjørende betydning for den fremtidige verdiskapingen i Lundin Norway, sier Morten Grini, direktør for boring og brønn i Lundin.

Les også: Lundin leverer inn utbyggingssøknad: Luno II blir til Solveig-feltet

Brønn- og boredirektør Morten Grini i Lundin Norway.
Brønn- og boredirektør Morten Grini i Lundin Norway.

Bygger og borer

Oljeselskapet Lundin ble etter etableringen på norsk sokkel på 2000-tallet for alvor en spiller da de begynte å gjøre store funn, inkludert Edvard Grieg og Johan Sverdrup.

Etter at selskapet satte Edvard Grieg i drift på høsten 2015, overleverte de i mars i år utbyggingsplanen (PUD) for satellitten Solveig til 6,4 milliarder kroner.

Det feltet skal etter planen komme i produksjon i første kvartal 2021.

Selskapet har også gjort funn kjent som Alta/Gohta i Barentshavet, og der jobber man med å modne frem prosjektet mot en mulig utbygging i fremtiden.

Selv om selskapet har bidratt til å avdekke store funn på norsk sokkel, har Lundin også støtt på noen skuffende boreresultater eller utfordringer, som bransjen preges av fra tid til annen.

Det skjedde blant annet på Pointer-Setter-brønnen i Barentshavet i februar, samt med Silfari-prospektet i Norskehavet før jul i fjor, der resultatene var skuffende.

Selskapet har derimot ikke senket ambisjonsnivået og fortsetter sin offensive satsing på å avdekke og utvikle funn.

Nå er leteavdelingen i selskapet i full sving med boringen av nye prospekter, blant annet Jorvik/Tellus Øst i Nordsjøen, på østsiden av Edvard Grieg-feltet. Her brukes Leiv Eiriksson-riggen som Lundin har inne på langtidskontrakt.

Kontraktssignering med Kristin Færøvik, administrerende direktør i Lundin Norway og Atle Nottveit fra Schlumberger.
Kontraktssignering med Kristin Færøvik, administrerende direktør i Lundin Norway og Atle Nottveit fra Schlumberger.
Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå