Eksplosjon ved Pemex-oljerør i Mexico

Over 60 mennesker har mistet livet i en eksplosjon i et lekkende oljerør i delstaten Hidalgo i Mexico.

Eksplosjonen fredag kveld i Tlahuelilpan i Hidalgo ble forårsaket av tyver som i flere timer i forveien boret hull i oljerøret, ifølge oljeselskapet Petróleos Mexicanos (Pemex), som eier anlegget. Dette førte til at lokale beboere strømmet til for å fylle drivstoff i bøtter.

I tillegg til de 66 som har mistet livet på stedet, har mange andre fått alvorlige brannskader, ifølge en offentlig tjenestemann.

– Å behandle de skadde er vår øverste prioritet, sier guvernør Omar Fayad i Hidalgo.

Oljetyveri koster Mexico 3 milliarder dollar i året. Tyver boret 12.581 ulovlige tapphull de første ti månedene i fjor. I desember 2010 mistet 28 personer, inkludert 13 barn, livet i en oljerøreksplosjon. Myndighetene slo fast at eksplosjonen skyldtes ulovlige tapphull.

President Andres Manuel Lopez Obrador har varslet en storoffensiv mot oljekriminaliteten, og har utstasjonert 3.200 marinesoldater til å vokte oljerør og oljeanlegg.

Den nye administrasjonen har også stengt driften av oljerør for å spore ulovlige tapphull. Samtidig har Mexico forsøkt å anvende tankkjøretøy til å distribuere olje, men slike kjøretøy er det for få av i landet.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå