Norges første fyllestasjon for flytende biogass har åpnet

Landets første fyllestasjon for flytende og komprimert biogass åpnet tirsdag på Furuset utenfor Oslo.


<p><b>NORGES FØRSTE:</b> Fyllestasjon for flytende biogass som drivstoff til tungtransport åpnet tirsdag på Furuset.</p>

NORGES FØRSTE: Fyllestasjon for flytende biogass som drivstoff til tungtransport åpnet tirsdag på Furuset.

Biogassen i pumpene på Furuset blir laget av matavfall og organisk avfall fra fiskeoppdrett, og kan på sikt erstatte bensin, diesel og naturgass.

– Dette er den første fyllestasjonen for flytende og komprimert biogass i Norge, og det blir den første av mange. Men vi trenger samtidig mer produksjon av biogass, og vi trenger flere kjøretøy som går på biogass, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V).

Biogassen gir lite forurensing og Elvestuen mener dette er et viktig steg i riktig retning for å nå målene i Parisavtalen.

– For å nå målene i Parisavtalen må vi kutte klimagassutslippene, og biogass er viktig for å kutte utslippene i transportsektoren, sier han.

Byråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) for miljø og samferdsel i Oslo var også til stede under åpningen av den nye fyllestasjonen.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå