Brudd i oppgjøret for sokkelansatte i Lederne

Arbeidstakerorganisasjonen Lederne har brutt forhandlingene med motparten Norsk olje og gass, og dermed går mellomoppgjøret til mekling.


<p><b>MELLOMOPPGJØR:</b> Her er adm. direktør i Norsk olje og gass Karl Eirik Schjøtt-Pedersen (midten) under Kong Haralds besøk ved Troll A feltet utenfor Bergen i fjor høst. Nå går forhandlingene med motpart Lederne til mekling. </p>

MELLOMOPPGJØR: Her er adm. direktør i Norsk olje og gass Karl Eirik Schjøtt-Pedersen (midten) under Kong Haralds besøk ved Troll A feltet utenfor Bergen i fjor høst. Nå går forhandlingene med motpart Lederne til mekling. 

For organiserte i Industri Energi ble det tirsdag kveld enighet etter to dager med forhandlinger.

Resultatet er en lønnsøkning på 12.500 kroner, pluss et etterslep på 1.264 kroner. I tillegg blir skift- og konferansetillegget økt med henholdsvis 0,50 og 1,50 kroner.

Skuffet, men enige

– Frontfaget har dannet rammen for oppgjøret, men vi er skuffet over at vi ikke får mer igjen for å ha vist moderasjon i de to foregående oppgjørene, sier forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.

Ledernes krav var 3,5 prosent i generelt tillegg og 4 kroner på skifttillegg med konferansetid.

– Vi kan ikke akseptere en lønnsnedgang for våre medlemmer nå når pilene snur etter at vi gjennom flere år har bidratt til sterk moderasjon og samarbeid i krisetider, sier forbundsleder Audun Ingvartsen.

Til mekling

Ifølge Norsk olje og gass er det kun Lederne som har streikerett i år. Oppgjøret går nå til mekling, men datoen er ikke satt.

Lederne har rundt 983 medlemmer – eller rundt 13 prosent – av det totale antall organiserte som er omfattet av sokkelavtalene.

– Det er svært beklagelig at Lederne ikke ville godta det fremsatte tilbudet som var i tråd med rammen i de sentrale forhandlingene mellom hovedorganisasjonene, sier forhandlingsleder Jan Hodneland i Norsk olje og gass (NOG).

Det var også forhandlinger med SAFE , som valgte å ikke signere og er skuffet over motpartens forhandlingsvilje.

– Det er ikke streikerett i forbindelse med årets mellomoppgjør på denne avtalen, og dette benyttet NOG seg av, skriver arbeidstakerorganisasjonen.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå