Aftenbladet: Leterefusjonsordningen endres ikke

Leterefusjonsordningen for oljenæringen skal ikke være endret i plattformen de fire ikke-sosialistiske partiene har forhandlet fram.


<p><b>ENDRER IKKE ORDNING:</b> Et hovedargument for Høyre og Frp er at oljenæringen trenger stabile rammevilkår. Bildet viser Edvard Grieg-plattformen i Nordsjøen.</p>

ENDRER IKKE ORDNING: Et hovedargument for Høyre og Frp er at oljenæringen trenger stabile rammevilkår. Bildet viser Edvard Grieg-plattformen i Nordsjøen.

Å få endret ordningen, som gir oljeselskapene et skattefradrag for letekostnader, har vært et sentralt krav fra Venstre i forhandlingene. Venstre argumenterer for at et strammere regime for oljenæringen er nødvendig i klimapolitikken.

Men det gjøres ikke noe med ordningen, får Aftenbladet opplyst torsdag ettermiddag.

For både Høyre og Fremskrittspartiet har det vært et sentralt forhandlingskrav at ordningen ikke skal endres. Et hovedargument er at oljenæringen trenger stabile rammevilkår.

De fire partiene satt torsdag kveld hver for seg på Gardermoen for å ta stilling til regjeringsplattformen, som er forhandlet fram de siste to ukene.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå