Chevron selger Korpfjell-andel til DNO

Amerikanske Chevron kvitter seg med sin siste andel i Norge, blir den første av oljekjempene til å forlate norsk sokkel.


<p><b>TREKKER SEG UT:</b> Chevron virker å være ferdige med Nord-Europa</p>

TREKKER SEG UT: Chevron virker å være ferdige med Nord-Europa

Chevron overfører sitt eierskap på 20 prosent i Korpfjell-prospektet (lisens 859) i Barentshavet til DNO, og er med det helt ferdige på norsk sokkel.

Informasjonen kommer frem i et brev fra Olje- og energidepartementet, sendt til Chevron, og datert 28. september, som Reuters og flere andre medier har fått innsyn i.

Avgjørelsen betyr at «Chevron Norway stenger ned sine aktiviteter i Norge, og forlater norsk kontinentalsokkel for godt», heter det i brevet.

En talsperson fra Chevron bekrefter overfor nyhetsbyrået at selskapet kom til enighet med DNO i juli, ville ikke avsløre rammene for avtalen.

Ifølge Chevron kan det ta flere måneder får avtalen får de nødvendige godkjennelsene på plass.

Chevron har i lengre tid bygget ned virksomheten i Nord-Europa, og forrige uke ble det kjent at Equinor kjøper Chevrons andel på 40 prosent i Rosebank på britisk side av sokkelen.

Ifølge Reuters satser amerikanerne på land i USA, i tillegg til det store Tengiz-feltet i Kasakhstan.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå