Jensen: Ambisjon om oljeboring utenfor Lofoten

Til kraftig jubel fra landsmøtet understreket Frp-leder Siv Jensen ambisjonen om olje- og gassutvinning utenfor Lofoten og Vesterålen.


<p><b>PÅ OFFENSIVEN:</b> Fremskrittspartiets leder, finansminister Siv Jensen, mener verden trenger hver eneste dråpe med norsk olje.</p>

PÅ OFFENSIVEN: Fremskrittspartiets leder, finansminister Siv Jensen, mener verden trenger hver eneste dråpe med norsk olje.

– Vi skal ikke falle for miljøelitens dommedagsprofetier, som spår snarlig undergang hvert eneste år. Løsingen på klimautfordringene ligger ikke i selvpisking, svartsyn og negativitet. I valget mellom å stole på Eldar Sætre og Rasmus Hansson, så er ikke jeg i tvil om hvem som vet mest om hvor trygg norsk oljeproduksjon er, sa Jensen – med henvisning til henholdsvis Statoil-sjefen og Miljøpartiet De Grønnes talsperson.

– Verden trenger hver eneste dråpe av den oljen Norge råder over, fordi verden da får tilgang til mer ren, norsk energi framfor kull. Derfor skal vi fortsette å lete og hente opp olje og gass fra stadig nye områder, understreket Frp-lederen.

Spørsmålet om oljeboring i Lofoten og Vesterålen er omdiskutert politisk og har møtt stor motstand i miljøbevegelsen.

Oljeminister Tord Lien har tidligere uttalt at han tror at lave oljepriser gir større sannsynlighet for åpning av området. Regjeringen er imidlertid bundet av samarbeidsavtalen med Venstre og KrF, som slår frem at ingenting kan skje før tidligst neste stortingsperiode.

– Det blir mindre aktuelt å åpne områder som Lofoten, Vesterålen og Senja for oljeutvinning med lav oljepris, har Venstres nestleder Ola Elvestuen tidligere uttalt til E24.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå