Nordmann kan bli oljeminister i Somaliland

Norsksomaliske Ibrahim Mohammed Hassan (66) kan bli oljeminister i utbryterstaten Somaliland, ifølge Nettavisen. 


<p>OLJEMINISTER: Musa Bihi Abdi (bildet) tiltrer neste uke som president i Somaliland. Han kan få selskap av en norsksomalisk oljeminister.</p>

OLJEMINISTER: Musa Bihi Abdi (bildet) tiltrer neste uke som president i Somaliland. Han kan få selskap av en norsksomalisk oljeminister.

Hassan kom til Norge på 1970-tallet og er utdannet oljeingeniør fra London og Stavanger. Han har bakgrunn fra blant annet Saga Petroleum og Asante. Nå vurderes han som én av to kandidater til å bli Somalilands nye oljeminister, får Nettavisen bekreftet fra flere hold.

Utbryterstaten Somaliland er ikke internasjonalt anerkjent som en selvstendig stat, mend holdt i presidentvalg i november. Neste uke tiltrer Musa Bihi Abdi som ny president. Somaliland har potensielt enorme olje- og gassreserver. Det kan bety gode nyheter for norske investorer.

– Jeg tror selvfølgelig at det kan være ekstra sympati for norske investorer, og det vil være språk- og kommunikasjonsfordeler, sier førsteamanuensis i internasjonale relasjoner ved Universitetet for miljø- og biovitenskap på Ås, Stig Jarle Hansen.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå