Oljeprisen har falt tre dollar i løpet av noen timer

Prisen for et fat olje fra Nordsjøen er nå nede i 74,28 dollar.

Etter et dramatisk fall i de amerikanske oljelagrene, som umiddelbart ikke ga noen utslag på oljeprisen, ser man nå priser i fritt fall.

Klokken 16.30 lå prisen for et fat nordsjøolje på 77,4 dollar, mens det klokken 20 har falt hele 5,8 prosent, ned til 74,28 dollar.

Også amerikansk lettolje faller dramatisk. I løpet av noen timer har prisen falt med 4,7 prosent, og ligger nå på 70,8 dollar fatet.

Oljelagertall

Ingen analytikere har så langt hatt noe forklaring på at verdens oljepriser raser nedover onsdag kveld.

De ukentlige oljelagertallene fra Energidepartementet i USA er gullstandarden for hva som skjer på oljemarkedet. Onsdag kommer det svært overraskende tall fra USA.

Prisfallet skjer til tross for at råoljelagrene i USA skal ha falt med 12,6 millioner fat i uken som gikk. Estimatet på forhånd var et fall på 4,5 millioner fat. Dermed falt lagrene med 8,1 millioner fat mer enn ventet.

Libya

Marketwatch peker på at fallet allerede startet før tallene kom, på nyheter om at produksjonen i Libya er i ferd med å øke. Men like viktige er troen på at Donald Trump vil presse Vladimir Putin og Russland til å pumpe opp mer olje, for å få ned prisene, ifølge nettstedet.

Hellenic Shipping News skriver om en ny rapport, fra Drillinginfo, som er på vei ut. Der står det visstnok beskrevet at aktiviteten på amerikansk sokkel vil ta seg betraktelig opp – først og fremst gjennom oppkjøp og sammenslåinger.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå