Oljetanker brenner utenfor Kina

En oljetanker med én million fat iransk råolje lekker sør for Shanghai. 


<p><b>KOLLIDERTE MED LASTESKIP:</b> Den Panama-registrerte oljetankeren brenner utenfor den kinesiske østkysten. 32 besetningsmedlemmer er savnet. Bildet av ulykkesstedet er tatt av den sørkoreanske kystvakten. </p>

KOLLIDERTE MED LASTESKIP: Den Panama-registrerte oljetankeren brenner utenfor den kinesiske østkysten. 32 besetningsmedlemmer er savnet. Bildet av ulykkesstedet er tatt av den sørkoreanske kystvakten. 

Lørdag kveld kolliderte en Panama-registrert oljetanker med et Hongkong-registrert lasteskip cirka 30 mil øst for Shanghai, opplyser kinesiske myndigheter. 

Lasteskipet skal ha fått mindre skader og 21 besetningsmedlemmer er blitt reddet, mens 32 besetningsmedlemmer fra oljetankeren er ikke gjort rede for. 

Oljeutslipp

Kinesiske sjøfartsmyndigheter og den sørkoreanske kystvakten har satt inn fartøyer og fly i redningsaksjonen. 

Oljetankeren har fått store skader. Bilder fra den sørkoreanske kystvakten viser at sort røyk velter opp av tankeren. Kinesiske myndigheter oppgir at en foreløpig ukjent mengde råolje er lekket ut i vannet.

Den sørkoreanske kystvakten sa søndag morgen norsk tid at skipet fortsatt brenner, ifølge Reuters.

Verdifull last

Oljetankeren er lastet med om lag 1 million fat iransk lettolje, og var på vei til Sør-Korea.

Råoljen ombord tankeren har en markedsverdi på 60 millioner dollar eller 483 millioner norske kroner, etter dagens kurs. 

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå