– Oljemarkedet får definitivt en stram start på sommeren

Oljeanalytiker forventer at oljeproduksjonen i Nordsjøen vil falle til sitt laveste nivå på fem år i juni. 


<p><b>OLJEFELT:</b> Vedlikehold på Ekofiskfeltet presser i sommer oljeproduksjonen i Nordsjøen til sitt laveste nivå siden 2014, spår Rystad Energy.</p>

OLJEFELT: Vedlikehold på Ekofiskfeltet presser i sommer oljeproduksjonen i Nordsjøen til sitt laveste nivå siden 2014, spår Rystad Energy.

Det går mot sommer og måneder med vedlikehold på oljefeltene i Nordsjøen, som vil presse ned oljetilbudet derfra. 

Analyse- og konsulentselskapet Rystad Energy peker i en fersk oppdatering på at oljeproduksjonen i Nordsjøen «sliter». 

«For øyeblikket ser vi ikke-planlagte brudd på Oseberg og Flotta med en kombinert innvirkning på 160.000 fat per dag», kommenterer Rystad-analytiker Milan Rudel.

Laveste nivå på fem år

Rystad Energy anslår nå at oljeproduksjonen i Nordsjøen i neste måned vil falle til sitt laveste nivå siden august 2014, som er et par måneder etter oljeprisen begynte å falle hardt på starten av oljesmellen. 

«Oljemarkedet får definitivt en stram start på sommeren», understreker Rudel i Rystad Energy.

Fra før har eksperter pekt på et allerede strammere oljemarked, blant annet som følge av en barbering av oljeproduksjonen i Iran og Venezuela etter nye sanksjoner fra USA.

I tillegg ble oljekartellet Opecs og dets allierte like før årsskiftet enige om en avtale om å kutte oljeproduksjonen med 1,2 millioner fat per dag i et halvt år, for å drive opp oljeprisen og hindre lageroppbygging.

Ekofisk-vedlikehold

Samlet venter analysebyrået at produksjonen i juni vil senkes med 462.000 fat per dag til 2,28 millioner fat per dag, ifølge beregninger. 

Mesteparten forklares med med vedlikehold på Ekofiskfeltet til ConocoPhillips i den norske delen av Nordsjøen, tilsvarende 230.000 fat per dag av det totale bortfallet i juni.

I august og september forventer analysebyrået at produksjonen i Nordsjøen vil falle med henholdsvis 286.000 fat per dag og 292.000 fat per dag.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå