Oljeprisen opp etter Bhutto-drap

Olje- og gullprisen stiger etter Benazir Bhutto ble skutt og drept under et valgmøte.

Prisen på et fat nordsjøolje var torsdag ettermiddag opp 52 cents til 94,46 dollar. Prisen nærmer seg dermed rekorden fra november på 95,19 dollar per fat.

Politisk spenning

Torsdag morgen hadde oljeprisen falt noe tilbake, men etter at den pakistanske opposisjonslederen ble skutt og drept i forbindelse med et valgmøte steg oljeprisen utover ettermiddagen.

- Jeg tror drapet støtter opp om oljemarkedet, ikke fordi det påvirker produksjonen, men fordi det påvirker den geopolitiske situasjonen, sier en oljeanalytiker til Reuters.

Drapet på Bhutto løfter også gullprisen til sitt høyeste nivå på en måned. Torsdag ettermiddag omsettes gullet for 831,90 dollar per ounce.

Skutt i nakken

Opposisjonsleder Benazir Bhutto i Pakistan døde av skadene etter at hun ble skutt i nakken og brystet. Meldingen om hennes død kom like etter klokken 14 norsk tid.

Les mer om saken på VG Nett.

Bhutto ble valgt til pakistansk statsminister i 1988 og ble da den første kvinnelige statssjefen i et muslimsk land i moderne tid.

Siden 1999 har hun bodd i eksil i Kuwait, men 18. oktober i år returnerte hun til hjemlandet. Bhutto var en av favorittene til å vinne presidentvalget 8. januar neste år.

På forsiden nå