Overrasker med overskudd

For første gang på to og et halvt år leverer seismikkselskapet PGS et overskudd – før renter og skatt er betalt.


<p>Seismikkskipet PGS Ramform Atlas</p>

Seismikkskipet PGS Ramform Atlas

Seismikkselskapet PGS slapp torsdag tall som viser at omsetningen i andre kvartal lå stabilt på 239,7 millioner dollar (mot 240,5 millioner på samme tid i fjor), mens brutto driftsresultat (EBITDA) økte fra 112,5 til 136 millioner dollar.

Selskapet klarte samtidig å snu resultat etter skatt fra −32,2 millioner dollar til et overskudd på 10,4 millioner dollar. Det er en kraftig reduksjon i driftskostnadene som forklarer forbedringen i resultatet.

Ifølge selskapet selv er det første gang på to og et halvt år at de går i pluss før skatt og renteutgifter (EBIT).

Analytikerne hadde en konsensusforventning på at inntektene ville ende på 214 millioner dollar, brutto driftsresultat (EBITDA) på 144 millioner dollar og et netto resultat på −12 millioner dollar i kvartalet, ifølge TDN/SME.

Bruker mer på multiklient-seismikk

PGS har oppdatert prognosen (guidingen) sin for året. De venter fortsatt brutto kontantkostnader i konsernet til å ende på 600 millioner dollar for året, men oppjusterer forventet kontantinvestering i multiklient-seismikk fra 275 til 300 millioner dollar.

I tillegg til økte investeringer anslår de nå at fartøyene som henter inn 3D-seismikk vil bruke 65 og ikke 60 prosent av tiden sin på multiklient-seismikk, i motsetning til innhenting av seismikk for enkeltkunder.

Selskapet planlegger fortsatt å ha åtte 3D-fartøy i drift i sommer og beholder investeringsrammen på 50 millioner dollar.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå