Petroleumstilsynet varsler tilsyn på Goliat

Petroleumstilsynet skal gjennomføre et helårs sikkerhetstilsyn av oljeplattformen Goliat, som er stengt for femte gang i sitt første driftsår.


<p>VERDENS STØRSTE: Goliat-plattformen på vei inn til Hammerfest. Den er verdens største i sitt slag og spesialkonstruert for tøffe forhold i Barentshavet.</p>

VERDENS STØRSTE: Goliat-plattformen på vei inn til Hammerfest. Den er verdens største i sitt slag og spesialkonstruert for tøffe forhold i Barentshavet.

I 2016 har det vært 34 uhell og feil, skriver Dagens Næringsliv.

– Eni har erkjent et gjennomgående behov for forbedret styring av risiko, sier pressekontakt Øyvind Midttun i Petroleumstilsynet. Tilsynet skal pågå i hele 2017.

Goliat-plattformen har hatt en rekke problemer. Under byggingen av Goliat-plattformen i Sør-Korea døde tre arbeidere. I juni fikk en person hodeskader under arbeid om bord, og i august måtte plattformen stenges ned i en måneds tid på grunn av problemer med strømtilførselen. Operatørselskapet Eni stanset igjen produksjonen på Goliat-plattformen i Barentshavet andre juledag på grunn av en skade på en losseslange.

– Vi har en løpende og grundig dialog med Petroleumstilsynet og forventer en tett oppfølging fra tilsynet også i år. Det er jobben deres å gjøre tilsyn, sier kommunikasjonsdirektør Andreas Wulff i Eni Norge til avisen.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå