WSJ: Saudi-Arabia skrur opp oljekranen før Opec-møtet

Det mektige Opec-medlemmet jekket opp produksjonen med 100.000 fat om dagen i mai, ifølge Wall Street Journal.


<p><b>MELDER OM OLJEHOPP:</b> Saudi-Arabia økte oljeproduksjonen i mai, ifølge Wall Street Journal. Her den saudiarabiske energiministeren Khalid al-Falih sammen med Russlands energiminister Alexander Novak ved en pressekonferansen i februar.</p>

MELDER OM OLJEHOPP: Saudi-Arabia økte oljeproduksjonen i mai, ifølge Wall Street Journal. Her den saudiarabiske energiministeren Khalid al-Falih sammen med Russlands energiminister Alexander Novak ved en pressekonferansen i februar.

I oppladningen til Opec-møtet 22. juni har myndighetene i Saudi-Arabia gitt ordre om å øke produksjonen av olje, melder Wall Street Journal.

I mai økte produksjonen med 100.000 fat om dagen.

Lenge har politikken fra oljelandet vært å holde produksjonen nede, for å få opp prisene. Den siste tiden har prisene ligget i overkant av 75 dollar fatet, og da har produksjonen sakte men sikkert blitt skrudd mer opp, skriver Wall Street Journal, som siterer offisielle saudiarabiske kilder.

Les også: USA skal ha bedt Opec om å pumpe mer olje

Kildene sier at man planlegger å øke produksjonen med ytterligere 100.000 fat om dagen i juni.

En faktor som blir trukket frem er uroen i oljemarkedene i forbindelse med at USA trakk seg fra atomavtalen med Iran. Da skal Trump og hans menn bedt om hjelp fra Saudi-Arabia.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå