Statnett har avdekket grove brudd hos underleverandør

Det er avdekket brudd på lønns- og arbeidsbetingelsene hos en underleverandør til ABB på et av Statnetts prosjekter. Saken er politianmeldt.


<p><b>GROVE BRUDD:</b> Statnett har funnet brudd på arbeidsbetingelsene hos en underleverandør. Forholdet politianmeldes.</p>

GROVE BRUDD: Statnett har funnet brudd på arbeidsbetingelsene hos en underleverandør. Forholdet politianmeldes.

ABB har påtatt seg ansvaret for å rydde opp, ifølge en pressemelding fra Statnett. Forholdet er anmeldt til politiet.

Arbeidere har mottatt lønn etter norsk tariff, men har blitt avkrevd tilbakebetaling av store deler av lønna når de har vært i hjemlandet under friperioder eller i ferier. Arbeidere har også fortalt om trusler og sanksjoner dersom de ikke har fulgt dette. Arbeiderne skal heller ikke ha mottatt lønnsslipper eller annen dokumentasjon på lønnen, opplyser Statnett i en pressemelding.

– Dette er fullstendig uakseptabelt. Vi forutsetter selvsagt at alle våre leverandører sørger for at norsk lov og våre kontrakter blir fulgt, også av deres underleverandører, sier konserndirektør Håkon Borgen i Statnett.

Les pressemeldingen fra Statnett her

Statnett har fått forsikring fra ABB om at ulovlige pengeoverføringer skal tilbakebetales og at kontrakten med underleverandøren skal avbrytes.

– Dette er tredje gang i løpet av de siste årene at vi avdekker grove brudd på kravene til lønns- og arbeidsvilkår hos underleverandører til store internasjonale selskaper. Det er svært alvorlig og en uholdbar situasjon, sier Borgen.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå