Optimisme i Statoil i starten av avgjørende leteår

Statoil skal bore 30 brønner i år. Det er syv mer enn i fjor, og selskapet mener seks av brønnene har muligheter for funn i verdensklasse.


<p>Konserndirektør for leting i Statoil, Tim Dodson</p>

Konserndirektør for leting i Statoil, Tim Dodson

– For Barentshavet er det et veldig avgjørende år, sier Statoils konserndirektør for leting, Tim Dodson, til Dagens Næringsliv.

Tre av de seks brønnene som klassifiseres som high-impact-brønner med et potensial på over 250 millioner fat olje, ligger nemlig i det miljøpolitisk betente Barentshavet.

De tre øvrige high-impact-brønnene ligger i Storbritannia, Indonesia og Surinam. Statoil har de siste årene økt porteføljen av uutforsket areal med 50 prosent internasjonalt.

– De siste årene har vært de beste årene jeg kan huske til å skaffe billig areal, samt at vi har tatt posisjon i områder med stort volum- og verdipotensial, sier Dodson til avisen.

Statoil budsjetterer med å bruke 1,5 milliarder dollar, eller rundt 12,6 milliarder kroner på letevirksomhet i år. Det er samme beløp som i fjor, men altså flere brønner.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå