Kraftanalytiker tror strømprisen stiger – igjen

Strømprisen har steget kraftig de siste ukene, og vil fortsette å stige, ifølge kraftanalytiker.

PRISHOPP: Kraftanalytiker Ole Tom Djupskås tror strømprisen vil fortsette å stige og ligge på rundt 50 øre per kilowattime ut året.
PRISHOPP: Kraftanalytiker Ole Tom Djupskås tror strømprisen vil fortsette å stige og ligge på rundt 50 øre per kilowattime ut året.

– Nå får vi en ny kuldebølge fra og med helgen, og det er grunnen til at strømprisen har steget i det siste, sier analytiker Ole Tom Djupskås i analysebyrået Thomson Reuters til Dagens Næringsliv.

Han forklarer at svært mye nedbør i september gjorde at hydrobalansen gikk fra å være kraftig i minus til å bli mer normal. Hydrobalansen er summen av vannet i magasinene, snøen i fjellet og tilsig fra elver og terreng.

NVE i oktober: Dyreste strøm på 20 år

Tall fra NordPool som DN refererer til, viser at strømprisen den siste uken har ligget på rundt 45 øre per kilowattime. Djupskås tror strømprisen vil fortsette å stige fremover og at den vil ligge på rundt 50 øre ut året.

– Det henger sammen med at det blir tørt fremover. Vi hadde ganske bra med tilsig sist helg, men nå blir det knusktørt fremover, sier han, men tilføyer at alt kan skje.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå