Taust etter oppvaskmøte om Statoil-utflagging

Fagforeningene og Statoil-ledelsen møttes tirsdag for å drøfte konsernets mulige brudd på informasjonsplikten. Ingen ønsker å kommentere utfallet av samtalene.

<p><b>MØTTE ANSATTE:</b> Statoil-ledelsen har tirsdag møtt de ansattes fagforeninger for å drøfte kommunikasjonen rundt den mulige utflaggingen av opp mot 1000 arbeidsplasser.<br/></p>

MØTTE ANSATTE: Statoil-ledelsen har tirsdag møtt de ansattes fagforeninger for å drøfte kommunikasjonen rundt den mulige utflaggingen av opp mot 1000 arbeidsplasser.

Deler av Statoil-ledelsen og representanter for de ansatte var til stede i Stavanger, mens noen skal ha vært med via video fra Fornebu tirsdag formiddag. Etter møtet ønsket verken fagforeningene eller Statoil å snakke med NTB om møtet og hva som blir veien videre.

Les også: Statoil planlegge å flagge ut opp mot 1000 norske jobber

Møtet kom i stand etter at de fem fagforeningene i Statoil – Industri Energi (LO), YS-forbundene Safe og Negotia, Lederne, Tekna og Nito – anklaget Statoil for å tilbakeholde informasjon i forbindelse med mulig utflagging av opptil 1.000 arbeidsplasser innen 2020.

Fagforeningene sier Statoil-sjef Helge Lund informerte dem om at utflaggingen ville ramme maks 350 ansatte, mens konsernledelsen i skjul planla et langt større omfang. Dermed klaget de Statoil inn for brudd på avtalen mellom partene i arbeidslivet.

Statoil hevder på sin side at foreningene og de ansatte er holdt informert gjennom hele prosessen, også hva angår antall mulig berørte. 

Les også:

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå