Tesla har startet produksjon av solcelletak

Produksjonen av solcelletakstein er nå i gang på Teslas fabrikk i Buffalo i USA. Det skjer i samarbeid med Teslas partner Panasonic.


<p><b>TESLA-TAKSTEIN:</b> Strømmen fra solcelle-taksteinen lagres i batteriet på veggen og kan brukes til å lade Teslaen.</p>

TESLA-TAKSTEIN: Strømmen fra solcelle-taksteinen lagres i batteriet på veggen og kan brukes til å lade Teslaen.

Installasjon av Tesla-taksteinen vil starte hos kunder i USA i de kommende månedene. Etter hvert som Tesla øker produksjonen, vil selskapet begynne å levere internasjonalt, skriver Reuters.

Selskapet har sagt at prisen på Teslas solcelletak vil være mellom 10 og 15 prosent lavere enn prisen for et nytt tak med tradisjonelle solcellepaneler, ifølge nyhetsbyrået.

– Solcelletaket koster mindre enn konvensjonelle tak fordi i de fleste tilfeller vil det til slutt betale for seg selv ved å redusere eller eliminere husets strømregning, skrev Tesla på sitt nettsted.

I regneeksempelet sitt legger selskapet til grunn en strømpris på rundt 1,18 kroner per kilowattime, og et tak med 50 prosent solceller.

Selskapet nevner ikke om eksempelet er basert på solforholdene i California.

Ser ut som vanlig takstein

Solcelletakstein ser ut akkurat som vanlig takstein, men i tillegg produserer den fornybar strøm.

Lignende produkter finnes for lengst tilgjengelige over hele i verden. Også i Norge finnes det selskaper som tilbyr solcelletakstein, blant annet fra tyske Autarq.

Men Tesla satser på et produkt som ser bra ut. I tillegg tilbyr også selskapet pakkeløsninger med batteriet Powerwall, som skal lagre energien som ikke brukes umiddelbart.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå