Snøkrabbe og laks bidro til vekst i sjømateksporten

Norge eksporterte sjømat for 8,6 milliarder kroner i februar. Det er en økning på 338 millioner kroner, eller 4 prosent, sammenlignet med april i fjor.

Det ble eksportert 770 tonn snøkrabbe i april. Det er en økning i volum på 515 prosent.

Terje Bendiksby / NTB
  • NTB
Publisert: Publisert:

– Til tross for at sjømatmarkedene fortsatt er sterkt preget av koronapandemien og en styrket norsk krone, er verdien av sjømateksporten i april den nest høyeste april-måneden noensinne, sier administrerende direktør Renate Larsen i Norges sjømatråd.

Hun forklarer at dette blant annet skyldes at det eksporteres rekordhøye volumer til økte priser av blant annet laks og snøkrabbe.

Lakseeksporten var i april på 86.000 tonn laks til en verdi av 5,8 milliarder kroner i april. Verdien av lakseeksporten var den nest høyeste for april måned noensinne, kun slått av april 2019 – som da var på 6,2 milliarder kroner.

Les på E24+

Analytikere: Dette tror vi om lakseaksjene fremover

Når det gjelder snøkrabbe ble det eksportert 770 tonn til en verdi av 123 millioner kroner i april, en økning i volum på 515 prosent. Her økte verdien med 105 millioner kroner, eller 585 prosent, sammenlignet med april i fjor.

Polen, Frankrike og USA var de største markedene for norsk laks i april, mens USA, Danmark og Nederland var de største markedene for norske snøkrabbe.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Laks
  2. Norges sjømatråd

Flere artikler

  1. Solgte norsk sjømat for 27,7 milliarder kroner i første kvartal

  2. Rekord-halvår for norsk sjømat – eksportverdien var 53,7 milliarder kroner

  3. Beste enkeltmåned for skalldyr noensinne: – Kunne eksportert mye, mye mer

  4. Betalt innhold

    Analytikere: Dette tror vi om lakseaksjene fremover

  5. Venter sterke laksepriser etter ny knekk for Norges «rival»