NTS-striden: Øie får ikke medhold fra Børsen

Maktkampen i NTS ruller videre, men Øie-familien får ikke hjelp fra Børsen i sin påstand om budplikt.

Tidligere styreleder i NTS Odd Reidar Øie har krevd omkamp om makten i selskapet, i forbindelse med budet som Salmar har fremmet.
Publisert: Publisert:

Aksjonær og tidligere styreleder Odd Reidar Øie i laksekonsernet NTS satset på hjelp fra Oslo Børs i omkampen om makten i selskapet.

Øie og familie anmodet Oslo Børs om å vedta en konsolidering (sammenslåing) av enkelte aksjonærer i NTS, slik at det ble utløst tilbudsplikt basert på kjøp av aksjer i NTS.

Oslo Børs har derimot konkludert i favør av motpartene, en gruppe aksjonærer som representerer 50,1 prosent av aksjene i NTS.

Aksjonærene det gjelder er: Haspro AS, Terboli Invest AS, Nils Williksen AS, Rodo Invest AS, Vikna Invest AS, Andvari AS, Bergpro AS, Dolmen Invest AS, E.R. Dolmen Invest AS, Leif-Oskar Olsvik, Linn-Karin Olsvik, Torbjørn Olsvik, H.G. Dolmen Invest AS og Emilsen Fisk AS.

Denne aksjonærgruppen har allerede forpliktet seg til å selge til Salmar. Budet, som delvis skal gjøres opp i Salmar-aksjer, priser for øyeblikket hele NTS til 15,1 milliarder kroner.

Hevder budplikt ble utløst

Øie-familien har reagert på at gruppen skaffet seg det nødvendige flertallet sitt ved å kjøpe aksjer i markedet til over 120 kroner.

Dette var på et tidspunkt da gruppen hadde annonsert en hensikt om å selv fremme et bud på hele NTS på 105 kroner aksjen, og før Salmar kom på banen.

Det har tidligere blitt hevdet av Amble Investment at disse aksjekjøpene egentlig utløste budplikt for gruppen på samme kurs som aksjene ble kjøpt på, altså over 120 kroner.

Øie har også anmodet om at Børsen vurderte disse aksjonærers adgang til å trekke det fremsatte frivillige tilbudet på aksjene i NTS.

Børsen følger imidlertid ingen av anmodningene, men vedtaket kan påklages til Børsklagenemnden innen to uker.

Les også

Oslo Børs kan bli joker i laksekamp

Vedtaket fra Oslo Børs
Publisert:
Gå til e24.no