Geir Nordahl-Pedersen og Kjell Nordahl-Pedersen har sikret seg pantenter i 40 land på konseptet de har utviklet for Losna Seafood.
På denne øyen vil gründerne lage en liten revolusjon. Det er bare ett problem.
Det finnes en omvei for å bli laksekonge: å produsere fisk på land
- Einar Aarre (Bergens Tidende)
- Bjørn Erik Larsen (foto)
Seriegründer Geir Nordahl-Pedersen (57) vil skyte ut store områder ned mot sjøen. Det er snakk om mellom en og to millioner kubikk tonn stein – minst like mye stein som ble sprengt ut for ny togtunnel mellom Arna og Bergen sentrum.
Slik får man et basseng som er 410 meter langt, 65 meter bredt og 35 meter dypt.
Les hele saken med abonnement
Flere artikler
De har brukt ti år på å utvikle en ny type oppdrettsanlegg. Det skal gi færre miljøproblemer.
Havbruk - teknologiutvikling og flere arbeidsplasser på land
Et nytt kapittel i norsk oppdrettshistorie
Grieg Seafood-anlegg truffet av snøskred
Terje Mikalsen vil produsere laks på land. Nå sikter veteranen mot Oslo Børs.
Her skal de bygge et av Norges største oppdrettsanlegg på land. Prislapp: Over fem milliarder.