Grieg Seafood opprettholder slaktemål etter svakt kvartal

Lakseoppdretteren leverer langt svakere driftsresultat enn ventet, men ser forsiktig optimistisk på utsiktene, selv om deltavarianten av corona er en uforutsigbar risiko.

MISFORNØYD: Grieg Seafood-sjef Andreas Kvame er misfornøyd med resultatene for andre kvartal, men ser forsiktig optimistisk på utsiktene.
Fiskeoppdretterne
 • Camilla Knudsen
Publisert:

Grieg Seafood melder om et driftsresultat (EBIT) før verdijusteringer på 44 millioner kroner i andre kvartal. I samme periode i fjor lød resultatet på 47 millioner kroner.

På forhånd var det ventet at driftsresultatet skulle stige til 112 millioner kroner, av en omsetning på 1,35 milliarder kroner, ifølge Infront.

– I løpet av andre kvartal tok Grieg Seafood nye og viktige skritt mot en bedring etter pandemien. Markedet bedrer seg, prisene øker og biologien ser bedre ut i alle regionene. Samtidig har vi støtt på noen dumper i veien. Jeg er ikke fornøyd med en EBIT på 44 millioner kroner, sier Grieg-sjef Andreas Kvame i børsmeldingen.

Det er særlig problemer knyttet til biologien i Finnmark som gir høyere kostnader og trekker resultatet ned. I andre kvartal lå kostnad per kilo på 45,8 kroner i Rogaland og 50,6 i Finnmark, mens målet for 2022 er 40 kroner per kilo.

Selskapet viser til underliggende bedringer i driften, og venter betydelig lavere kostnader mot slutten av året og i 2022.

Totalt endte resultatet etter skatt på 96 millioner kroner, godt hjulpet av en verdijustering på fisken på 110 millioner kroner, mot et underskudd på 7 millioner kroner på samme tid i fjor.

Risiko knyttet til deltavarianten

I løpet av kvartalet ble det slaktet 17.812 tonn laks, i tråd med en oppdatering fra juli.

I tredje kvartal venter Grieg å slakte 21.700 tonn. For hele 2021 opprettholdes målet om å slakte 80.000 tonn, og mot 2025 er ambisjonen fortsatt en årlig slakt på 130.000 tonn.

Fremover peker selskapet på en forsiktig optimisme knyttet til markedsprisene, spesielt når hotell- og restaurantmarkedet normaliserer seg ytterligere etter pandemien.

Samtidig vises det til at deltavarianten av coronaviruset utgjør en uforutsigbar risiko utover høsten.

Les på E24+

Hun skal styre Grieg-familiens milliardbutikk i Rogaland

Lakseselskapet driver oppdrett i Finnmark og Rogaland i Norge, samt i Canada. Virksomheten på Shetland ble solgt tidligere i sommer.

Forrige uke mistet Grieg om lag 430 tonn laks på grunn av en klorlekkasje i Alta.

Selskapet har en markedsverdi på i underkant av ti milliarder kroner, etter en oppgang på rundt seks prosent på Oslo Børs så langt i år.

Syv av åtte meglerhus hadde i forkant av tallene en kjøpsanbefaling på Grieg, ifølge Infront.

Les også

Over 400 tonn laks død ved Grieg-anlegg etter klorutslipp

Her finner du børsmeldingen
Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Fiskeoppdretterne
 2. Grieg Seafood
 3. Laks
 4. Oppdrettsnæring
 5. Regnskap og resultater

Flere artikler

 1. Salmar skuffer med fall i driftsresultatet: – Ikke godt nok

 2. Lerøy bedrer driftsresultat, opprettholder slaktemål

 3. Bakkafrost mer enn dobler driftsresultatet, beholder slaktemål

 4. Svakt opp på Oslo Børs – Nel klatret før tallslipp

 5. Grieg Seafood selger Shetland-virksomhet for 1,94 milliarder