Bakkafrost svakere enn ventet i fjerde kvartal

Lakseoppdretteren Bakkafrost sliter med biologiske problemer, men ser bedring i første kvartal, og vil betale ut et utbytte på over 400 millioner kroner.

Den færøyske lakseoppdretteren presenterer tall for fjorårets siste kvartal.
Publisert:

Det færøyske selskapet leverer et driftsresultat før justeringer på 120 millioner danske kroner i fjerde kvartal, sammenlignet med 89 millioner på samme tid i fjor.

På forhånd var det ventet 174 millioner danske kroner, ifølge tall fra TDN Infront.

– Resultatene i dette kvartalet har blitt negativt påvirket av at de biologiske problemene vi rapporterte i forrige kvartal, skriver Bakkafrost-sjef Regin Jacobsen.

– Vi er nå glade for at dødeligheten har normalisert seg, tilføyer han.

Opprettholder mål mot 2026

Bakkafrost foreslår et utbytte på 5,14 danske kroner per aksje. Det utgjør 304 millioner danske kroner (over 400 millioner norske kroner).

Selskapet slaktet 20.700 tonn på Færøyene og 5.100 tonn i Skottland i løpet av kvartalet, i tråd med en tidligere oppdatering.

Målet for 2022 på Færøyene er 68.000 tonn, mens det i Skottland ventes en slakt på 35.000 tonn, slik at totalen for året utgjør 103.000 tonn. I hele 2021 slaktet Bakkafrost nær 97.000 tonn.

Bakkafrost opprettholder slaktemålet mot 2026 på 150.000 tonn. For å sikre denne veksten, skal selskapet investere 6,2 milliarder danske kroner i perioden fremover.

Sterkt marked

– Laksemarkedet er veldig sterkt. Etterspørselen etter laks fra alle segmenter har økte betydelig i siste kvartal, noe som førte til høye priser, påpeker Bakkafrost.

Sammenlignet med samme kvartal i fjor økte lakseprisene med rundt 37 prosent i dette kvartalet, til tross for høyere solgte volumer.

– Ser vi fremover, virker markedssituasjonen veldig «bullish» (positiv), med stramt tilbud og markeder som normaliserer seg etter covid-19.

Bakkafrost selger laks til Europa, USA, Øst-Asia og Russland.

Med en markedsverdi på nær 39 milliarder kroner før dagens tall, er Bakkafrost det fjerde største sjømatselskapet på Oslo Børs.

Andre oppdrettsselskaper har også levert resultater for fjerde kvartal:

Publisert:
Gå til e24.no