Svakere enn ventet fra Salmar

– Fjerde kvartal ble svakere enn ventet for Salmar-konsernet, sier konsernsjef Gustav Witzøe.

  • Vetle Forsland
Publisert: Publisert:

Laksekjempen Salmar leverte et driftsresultat på 658 millioner i fjerde kvartal, mot 935 millioner under samme periode året før.

For 2019 samlet endte resultatet før skatt på 3,2 milliarder kroner, ned fra 4,5 milliarder i 2018.

  • Les også: Milliardutbytte for Lerøy

– Svakere enn ventet

– Fjerde kvartal ble svakere enn ventet for Salmar-konsernet. Det skyldes i hovedsak høyt slaktevolum for Midt-Norge i begynnelsen av kvartalet da lakseprisen var på sitt laveste. Samtidig er det tilfredsstillende å se at segment Nord-Norge leverer sterkt forbedrede resultater etter flere svake kvartaler, sier konsernsjef Gustav Witzøe i Salmar i børsmeldingen.

For å redusere biologisk risiko knyttet til lakselus, slaktet segment Midt-Norge tidlig i kvartalet og tidligere enn planlagt fisk satt i sjøen høsten 2018. Dette hadde en negativ innvirkning på snittvekt og kostnader, og ga svak prisoppnåelse i et kvartal der lakseprisen steg med 46 prosent, heter det i meldingen.

Segment Nord-Norge oppnådde et vesentlig lavere kostnadsnivå og høyere volum som følge av slakting fra lokaliteter med bedre biologiske prestasjoner.

Følger nøye med på coronavirus

Slaktevolumet endte på 40.300 tonn i kvartalet, ned 200 tonn fra samme periode året før. Selskapet opprettholder forventningene om et slaktevolum i Norge på 152 000 tonn, fordelt på 103 000 tonn i Midt-Norge og 49 000 tonn i Nord-Norge, og øker forventningen fra 10 000 til 12 000 tonn på Island.

Ledelsen legger til at de venter en økning i det globale tilbudet av atlantisk laks på rundt 4 prosent og gode laksepriser i 2020.

Videre skriver styret at de «følger nøye med på situasjonen rundt coronaviruset da en potensiell markedsreduksjon i enkelte markeder kan ha påvirkning på andre». Nå foreslår styret et utbytte på 21 kroner per aksje.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Lave laksepriser senket Salmar-resultatet

  2. Salmar vil betale ut over to milliarder i utbytte

  3. Salmar leverte svakere enn ventet - faller på børs

  4. Salmars driftsresultat faller mindre enn ventet

  5. Milliardresultat for Salmar i første kvartal