Fjord1 økte resultatene igjen

Fergerederiet fortsetter overskudds-ferden.

Foto: Andreas Askildsen
Publisert:

Fjord1 leverte for 2016 det beste resultatet i fergerederiets historie. Selskapet gikk ut av fjoråret med over en halv milliard i overskudd.

Årets tre første måneder starter enda bedre for selskapet enn fjoråret.

Fjord1 rapporterer et resultat før skatt på 97 millioner kroner for første kvartal 2017, sammenlignet med 37 millioner i overskudd i samme periode i fjor.

Driftsinntektene for første kvartal ble 638 millioner kroner, opp fra 533 millioner kroner i 2016. Driftsresultatet før avskrivinger (ebidta) var på 170 millioner kroner. Det er en økning på 62 millioner kroner sammenlignet med tilsvarende periode i 2016.

Tilfredstillende start

– Konsernet har hatt en tilfredsstillende start på året. Vi er spesielt godt fornøyd med resultatet av sikkerhetsfokuset innen ferjedrift, sier administrerande direktør Dagfinn Neteland.

Neteland var tilbake i direktørstolen på slutten av fjoråret.

Konsernet hadde ved utgangen av første kvartal en egenkapital-andel på 34,6 prosent.

Fergedriften til Fjord1 bidrar med god kontantstrøm i første kvartal, melder rederiet. Økningen i driftsresultat før avskrivingar (EBITDA) og resultat før skatt er drevet av økt lønnsomhet i kontraktene og stabilitet i drift.

Rederiet kapret første kvartal drift av fire fergesamband i Hordaland. Inkludert kontrakter signert i 2016, vil Fjord1 operere totalt elleve av fergestrekningene i Hordaland med null- og lavutslippsteknologi fra 2018 og 2020.

Vil på børs

Samtidig som at Sunnmørs-rederern Per Sævik setter punktum i Havila, jobber 76-åringen med å få Fjord1 på børs.

Gjennom selskapet Havilafjord kjøpte han seg i fjor opp fra 41 prosent til å bli majoritetseier med 67 prosent av aksjene i fergeselskapet. De siste 26 prosentene kjøpte han fra Sogn og Fjordane fylkeskommune, med opsjon på å kjøpe de resterende 33 prosentene fra fylket.

Det har Sævik nå sagt at han vil gjøre, og fredag skal fylkestinget ha et møte om hvordan salget skal finne sted.

Går transaksjonen i boks, vil altså Sævik ta Fjord1 på børs.

Publisert: