Nytt forhandlingsmøte om lakseskatten

En drøy uke før stortinget skal konkludere om den omstridte lakseskatten, møtes partiene til nye forhandlinger på tirsdag.

NESTE UKE får vi etter all sannsynlighet vite om regjeringens forslag om grunnrenteskatt blir endret.
Publisert:

Regjeringen har ikke gitt opp håpet om et bredt forlik om grunnrenteskatten på lakseoppdrett. Tirsdag møtes partiene på nytt.

– Det er nytt møte mellom partiene i morgen, ellers intet å melde, skriver Geir Pollestad (Sp), som leder forhandlingene, på sms til E24.

Frp trakk seg forrige uke, men fortsatt er de andre opposisjonspartiene med i samtaler.

Les også

Finansdepartementet mener lakseskatten kan gi inntekt på 16–17 milliarder

Høyre fortsatt med

Det gjelder også Høyre, selv om partiet tidligere har gått langt i å avvise forhandlinger og heller er forberedt på å endre skatten ved en eventuell valgseier.

– Ikke noe nytt å meddele foreløpig, svarer en ordknapp Hege Orten, som er Høyres forhandlingsleder.

Etter forrige ukes forhandlingsmøte sa han til E24 at partiet avventer hva regjeringspartiene kommer tilbake med, og at de deretter vil gjøre en vurdering ut fra det.

– Etter vår mening må det gjøres betydelige endringer og skattesatsen må reduseres vesentlig om det skal være grunnlag for noe forlik. Så får vi se om det kommer noen konkrete forslag fra regjeringspartiene i den retningen, sa han da.

Les på E24+

Resultatslipp fra laksekjempene: – Store sprik

Mulig å flytte på regjeringspartiene?

Venstre er også fortsatt med rundt bordet.

– Vi har tre ting vi ønsker å få ut av disse diskusjonene: Lavere skattebyrde for næringen, mer premiering av gode miljøløsninger og å unngå tilbakevirkende kraft på investeringer som allerede er gjort, s a forhandlingsleder Sveinung Rotevatn til E24 forrige uke.

– Så får vi se om det er mulig å flytte på regjeringspartiene, legger han til.

De største lakseselskapene legger frem resultater for første kvartal denne uken, men tallene kan fort overskygges av skattespørsmålet. Det er imidlertid ikke ventet betydelig endringer i grunnrenteskatten, ifølge analytikere E24 har snakket med.

Stortingets finanskomité har som mål å være ferdig med sin innstilling 16. mai. Da får vi vite hvor partiene står i saken og detaljene som skal gjelde, før det formelt blir vedtatt på Stortinget innen utgangen av mai.

Publisert: