Mowi tjente 239 mill. euro på driften i fjerde kvartal

Mowi rapporterer foreløpige tall for fjerde kvartal som var langt sterkere enn året før. For 2022 som helhet ble driftsresultatet over 10 milliarder kroner.

OPPDATERING: Mowi, der John Fredriksen er storeier, rapporterer foreløpige tall for fjerde kvartal.
Publisert:

Oppdrettsgigantens operasjonelle driftsresultat (ebit) endte på 239 millioner euro i fjorårets tre siste måneder, eller rundt 2,6 milliarder kroner basert på dagens valutakurs, ifølge en oppdatering.

Det samlede slaktevolumet var på 130.500 tonn i fjerde kvartal, fremgår det. I den norske virksomheten var slaktevolumet 87.000 tonn.

Les på E24+

10 spørsmål og svar om fondssparing

Bedre enn ventet

På forhånd var det ventet et operasjonelt driftsresultatoperasjonelt driftsresultatresultat før justering av biomasse, det vil si verdien på fisken i sjøen på 229 millioner euro, ifølge Bloomberg.

På samme tid året før lå det operasjonelle driftsresultatet på 146 millioner euro, mens det ble slaktet 115.040 tonn laks.

Samlet endte det operasjonelle driftsresultatet på i overkant av en milliard euro for 2022 som helhet. Basert på dagens valutakurs tilsvarer det rundt 10,7 milliarder kroner.

Den fullstendige kvartalsrapporten legges frem 15. februar.

Anbefaler kjøp

Mowi, som er verdens største oppdretter av atlantisk laks, har en markedsverdi på rundt 90 milliarder kroner.

Den viktigste oppdrettsregionen er i Norge, men selskapet har også oppdrett i Chile, Canada, Skottland, Irland, Island og på Færøyene. Totalt har Mowi nær 12.000 ansatte.

Før dagens tall var det en klar overvekt av analytikere som anbefalte kjøp av aksjen. Flere hadde Mowi som toppvalg i laksesektoren, blant annet fordi de med sin relativt store andel av oppdrett i utlandet, ikke blir like hardt rammet av grunnrenteskatten.

E24 følger aksjemarkedet tett. Som abonnent på E24+ får du blant annet tilgang til sanntidskurser i vår nye børstjeneste, analyser fra våre kommentatorer og børsspaltister, samt tekniske aksjeanalyser fra Investtech. Få tilgang til alt innhold på E24 her.

Publisert: